Belgische gevangenen naar Nederland

Publié le par Jacqueline de Croÿ

declerck.286380

Onkelinx ontkent 'communautair gedoe' rond gevangenisdeal

BRUSSEL - PS-vicepremier Laurette Onkelinx ontkent dat 'communautair gedoe' de gevangenisdeal met Nederland tegenhoudt. Volgens het kabinet heeft de PS samen met andere coalitiepartners wel een aantal vragen en bemerkingen geformuleerd bij de plannen van minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V).

Volgens haar woordvoerster wou minister Onkelinx van minister De Clerck antwoord krijgen op een aantal 'essentiële vragen'. Belgische gevangenen moeten dezelfde behandeling krijgen of ze nu in België of Nederland opgesloten zijn.

Vraag is onder meer of de Belgische gedetineerden die naar Tilburg zouden verhuizen dezelfde bezoekregeling kunnen krijgen en of ze daar ook de trajectbegeleiding zullen krijgen waarvoor de gemeenschappen in ons land instaan.

Onkelinx ontkent dat communautaire bezwaren het dossier vertragen. Ook Open VLD zou opmerkingen hebben geformuleerd op de plannen. De PS-vicepremier heeft er immers mee ingestemd om het dossier voor advies naar de Raad van State te sturen.

Ook MR-vicepremier Didier Reynders ontkent de communautaire bezwaren. 'Wij hebben alleen vragen gesteld in verband met de financiering en enkele juridische aspecten van het dossier, dat is toch normaal', zei hij aan de VRT.De Standaard, donderdag 27 augustus 2009 - Bron: belga 

 


Reactie

Brussel, 27.8.2009

Minister van Justitie Stefaan De Clerck bekloeg zich bij de Nederlandse regering over het feit dat zijn gevangenissen overbevolkt zijn.

De Minister is echter zelf verantwoordelijk voor deze overbevolking en laat tal van zieke gevangenen lijden (en overlijden) in zijn gevangenissen.

Hierbij volgt bijvoorbeeld de lijst van de spoedopnames en operaties van Marcel Vervloesem, onthuller van de kinderpornozaak Zandvoort, die door toedoen van Minister De Clerck nu al meer dan een jaar in de gevangenis is opgesloten zonder dat de Minister naar een oplossing zoekt.


1) kwaadaardige kanker - St H. Hart Lier - 2 keer
2) nieren - 5 keer - Sint Elisabeth Herentals
3) pancreas - 2 keer - 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen
4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 - H. Hart Lier
-Sint Elisabeth Herentals
5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 - UIA ziekenhuis Antwerpen
6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville - StElisabeth
Herentals - 11 keer
7) nierblok - Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven - 2 keer
8) hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden - 3 keer
9) intensieve, diabetische blok - H. Hartziekenhuis Lier - 4 keer
10) nierblok - H. Hartziekenhuis Lier - 1 keer
11) hartkijkoperatie - AZ Sint Jan Brugge - 1 keer
12) nierdyalyse - AZ Sint Jan Brugge - 5 keer
13) inwendige bloeding - AZ Sint Jan Brugge - 1 keer
14) operatie kijkwonde - AZ Sint Jan Brugge - 1 keer
15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes - AZ Sint Jan Brugge - 1 keer
16) intensieve spoed, cardio - Sint Elisabeth Turnhout - 1 keer
17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) - Sint Elisabeth Turnhout - 1 keer
18) intensieve spoed, insulinecoma - Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals - 1 keer
19) hartoperatie - AZ Sint-Jan Brugge
20) moest reeds op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden maar de gevangenisdirectie van Brugge wist dit met haar negatieve advies, welgeteld 1 dag voor deze opname, op basis van het rapport van de Psycho Sociale Dienst (PSD) van de gevangenis van Brugge, te voorkomen.
De opnames en operaties in het AZ Sint-Jan te Brugge en Sint-Elisabethziekenhuis te Turnhout vonden plaats tijdens de opsluiting van Marcel Vervloesem in de gevangenissen te Turnhout en Brugge.

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article