Kindermisbruiken: Microsoft

Publié le par Jacqueline de Croÿ

De dubieuse rol van Microsoft

De Werkgroep ondervond ook voortdurend problemen met haar MSN-nieuwsgroep. Op 16.3.2007 werd de MSN-groep 'FondationPrincessedeCroy' van Morkhoven-ondervoorzitster Prinses de Croÿ die op dat moment meer dan 86.000 bezoekers telde, door MSN om een ongekende reden gesloten. De sluiting volgde op enkele artikelen over de adoptie van Roemeense kinderen en de Europese subsidies aan het Europees Centrum voor Vermiste Kinderen 'Child Focus' waarover een Italiaanse politicus een parlementaire vraag stelde. Het franstalige MSN Groups Support Team wist te vertellen dat de groep waarschijnlijk door een 'technische fout van de Prinses onherroepelijk verloren was gegaan'. Het nederlandstalige MSN Groups Support Team had het evenwel over een 'onderzoek'. 'In afwachting van de resultaten van dit onderzoek, zal de groep worden gesloten en de inhoud ervan vernietigd worden', aldus dit Support Team dat er op voorhand al aan toevoegde dat de groep 'in geen geval heropend zou worden'.
Kort nadien ondernam men ook een poging om de MSN-nieuwsgroep 'Werkgroep Morkhoven' van de vzw Werkgroep Morkhoven en de skynetblogs 'Doofpot Justitie' en 'Slachtoffers Justitie' te sluiten.
Microsoft zond op het moment dat de vzw Werkgroep Morkhoven problemen met het Internet had, een e-mailtje waarin de vzw Werkgroep Morkhoven slechts drie dagen de tijd kreeg om een berichtje uit ... 2003 te verwijderen. Het berichtje gaf de prijzen weer die een Oost-europees netwerk voor het sexueel misbruiken van kinderen en baby's vroeg. Dergelijke netwerken bestaan niet volgens de Belgische overheid.
De vzw Werkgroep Morkhoven ontdekte het berichtje van Microsoft toevallig bij het bezoek aan een internetcafé in haar mailbox. Door supersnel te handelen, wist zij te voorkomen dat haar nieuwsgroep gesloten werd. Even later kreeg de Werkgroep Morkhoven geen toegang meer tot haar (hotmail) mailbox. Microsoft beweerde dat men de 'gebruikersoveréénkomst overtreden had' en dat men 'omwille van privacy-redenen niets meer wilde mededelen'. De mailbox van de vzw Werkgroep Morkhoven waarin zich enkele duizenden berichten, dossierstukken en persoonlijke gegevens en adressen bevonden, blijft gesloten.

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article