Morkhoven-blogs: oproep tot de Belgacom-directie

Publié le par Jacqueline de Croÿ

 

09-magicien

 

Verdwenen


Op 18.9.2009 verdwenen er drie Morkhoven-skynetblogs.

Bij navraag bleken de blogs door Skynet zonder enige waarschuwing te zijn gesloten.

Skynet beweert een 'waarschuwingsbericht' naar de vzw Werkgroep Morkhoven te hebben gezonden maar stuurde dit naar sos@kindergarten.be, een email-adres van Prinses J. de Croÿ dat sinds 2003 niet meer bestaat, zodat zij haar bericht ongetwijfeld terugkreeg.
De klachtendienst van Skynet heeft nochthans een dossier met klachten van de vzw Werkgroep Morkhoven en alle correspondentie met de vzw Werkgroep Morkhoven gebeurt van en naar het emailadres werkgroepmorkhoven@gmail.com.

De blogs die gesloten werden zijn 'Doofpot Justitie', 'Leugendetector' en 'Michel Vuijlsteke: ongecensureerd'.

Op 'Doofpot Justitie' bevond zich het Morkhoven-Internetarchief sinds 2005.De blog had meer dan 140.000 bezoekers.

Met de blog 'Doofpot Justitie' waren er, enkele dagen voor de sluiting ervan, uitzonderlijke problemen doordat een persoon of dienst die over de skynetcode van de vzw Werkgroep Morkhoven beschikte, de naam door 'Werkgroep Morkhoven' verving en het voorwoord van de blog veranderde.
Er werd toen een klacht ingediend bij de Skynet Klantendienst maar over die klacht werd niets meer vernomen.

De blog 'Michel Vuijlsteke: ongecensureerd' werd gesloten vlak na de publicatie van het artikel 'Werkgroep Morkhoven moet van het Internet verdwijnen' dat een kort historisch overzicht gaf van de pogingen om de vzw Werkgroep Morkhoven van het Internet te verwijderen.

De vzw Werkgroep Morkhoven wil van Skynet weten over welke passages en artikels het precies gaat en wil dat Skynet op een normale manier rekening houdt met haar argumenten en klachten.
Zij wil dat de drie blogs worden teruggeplaatst.
Dat is mogelijk door bepaalde afspraken te maken over de discussie die ontstond naar aanleiding van de in 2007 gedane oproep van de Gentse advocate Els Van Eeckhaut om de skynetblog van de vzw Werkgroep Morkhoven uit de rankings en uit de Top 100 van 'meest invloedrijke Vlaamse blogs' van het Gentse internetbedrijfje Metatale te verwijderen. Zij noemde de skynetblog van de vzw Werkgroep Morkhoven en van de 'kindermisbruiker Marcel Vervloesem' (terwijl deze niets met deze blog te maken had en het proces tegen hem nog lopende was) 'dubieus' en 'geen blog maar een propagandamachine'.

Prinses J. de Croÿ is al gedurende 30 jaar een trouwe klant van Belgacom en, als ondervoorzitster van de vzw Werkgroep Morkhoven, rekent zij erop dat Belgacom zich onpartijdig opstelt in deze zaak, zowel in het onderzoeken van de klachten als in het zoeken naar mogelijke oplossingen die niemand schaden.
LINKS:


- http://persvrijheid.morkhoven.org/
- Werkgroep Morkhoven Skynet
- Kinderpornonetwerk Zandvoort
- Justitie Turnhout
- Open Brief Procureur-Generaal
- Zoé Genot cd-roms Zandvoort
- Droit Fondamental - (French, English, Italian)
- Website Morkhoven (English, French, Italian, Dutch)
- Video 'Marcel Vervloesem, hymne de la Résistance'
-
Vervloesem maart 1998 deel1
-
Vervloesem Marcel september 1998 deel1 Faits Divers RTBF
-
Vervloesem Marcel september 1998 deel8 Faits Divers RTBF
-
Lippens en de X-dossiers : een totaal Taboe in de berichtgeving in de belgische media

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article