Praten met Maarten Schenk over Internet-censuur

Publié le par Jacqueline de Croÿ

Internet-censuur

Je moet mijn opmerking 'je vriend Michel' niet te persoonlijk opnemen hé Maarten.
Ik wil daarmee niks suggereren.

Het is nu éénmaal een feit dat het wereldje van blogspecialisten in Vlaanderen erg klein is. Het is dus normaal dat ze elkaar kennen en, via de blogfora, op een vriendschappelijke manier met elkaar corresponderen.
Het snelle uitwisselen van allerhande informatie en de vriendschappelijke contacten die daardoor ontstaan, is juist het prachtige aan het Internet !
Ik maak je dus geen enkel verwijt.


Buiten jij en Michel ken ik niemand in dat wereldje van blogspecialisten alhoewel er ook nog enkele anderen zullen zijn en ik een complete amateur ben op dat gebied. 

Het is natuurlijk wel grappig ('grappig' is misschien het juiste woord niet) dat jij de skynetblogs uit de grond hebt gestampt en dat Michel van zijn kant een klacht indiende bij Skynet waardoor onze skynetblogs 'Doofpot Justitie', 'Leugendetector' en 'Michel Vuijlsteke: ongecensureerd' gesloten werden.
Maar allez, ik reken erop dat Skynet bereid is om de blogs terug te openen gezien de redenen die ik reeds heb aangehaald.
Dat zou niet meer dan normaal zijn. 
En een tevreden klant is er twee waard hé ! 


Met onze blogs hebben we trouwens al heel wat publiciteit gemaakt voor de skynetblogs alhoewel we op onze blogs ook heel veel verwijzen naar andere blogs die anders misschien min of meer onbekend zouden blijven. En we beperken ons daarbij niet alleen tot de skynetblogs !


Intussen weten we niet wat we nog wél en wat we niet meer op onze skynetblogs mogen publiceren zodat we verplicht zijn om de artikels of berichten die een zeker risico inhouden, op andere blogs of websites te gaan publiceren.
Dat is wel een beetje te gek eigenlijk want het was juist de bedoeling van blogontwerpers zoals jij, om met de blogs een minder grijze massa te maken van de informatie (en desinformatie) waarmee we dagelijks door de mainstream-media zodanig worden overspoeld dat we tenslotte enkel nog wat tot pulp fijngemalen zagemeel in onze hersens hebben.


http://www.blogologie.be/2009/05/censuur-tshirt.html

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article