Internet-censuur in België

Publié le par Jacqueline de Croÿ

Internet-censuur wordt reeds lang toegepast

Dimanche, octobre 4, 2009
By Jan Boeykens

09-magicien

 

hocus-pocus-pas, ik wou dat deze blog verdwenen was…

 

 

De overheid en de mainstream-media willen ons doen geloven dat het blokkeren van blogs en websites begonnen is met de publicaties van de namen en woonplaatsen van pedofielen op het Internet door de Nederlandse pedofielenjager Chris Hölske.  De Internet-censuur in België wordt echter reeds lang toegepast zonder dat iemand het door had (en zelfs nu heeft de misleide Belgische internetter nog altijd niets in de gaten).

  

Lokaal Nieuws
HerentalsHerenthoutGrobbendonkVorselaarOlenNetelandHeist o/d BergKasterleeGeel

 

 Kan omstreden website van internet gehaald worden ?
Op vraag van raadslid Marleen Diels (CD&V) wil burgemeester Jan Peeters (sp.a.) laten onderzoeken of de website van de werkgroep Morkhoven van het internet kan gehaald worden.Door de heisa rond de website en het probleem van de pedofilie krijgt Morkhoven volgens Diels een negatief imago. En omdat Morkhoven een deelgemeente is van Herentals heeft ook burgemeester Jan Peeters er wel oren naar.

 

Vooral de inwoners van de wijk Koninkrijk vragen maatregelen tegen de site. Vooral de omstreden Marcel Vervloesem is niet langer welkom in de wijk. Vervloesem zit momenteel in de cel op verdenking van pedofilie.

Juridisch zijn er weinig mogelijkheden om de site weg te halen.

Gepost door: ludocoenen
op: 11/05/2005 om 16:53

 

Tags: , , , , ,

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
Y


De Belgische overheid die denkt dat zij met onozelaars te doen heeft, wil laten geloven dat men enkel maar optreedt tegen Chris Hölsken omdat die namen en woonplaatsen van pedofielen zou willen
publiceren.


De Internet-censuur in België bestaat echter al jaren zonder dat iemand het door heeft of zonder dat er een parlementaire vraag wordt gesteld.

Niet alleen onze vereniging had daarmee te maken.
Denk maar aan de servers van Indymedia die vaak buiten gebruik werden gesteld.


En doordat niemand reageert, gaat men steeds een stapje verder.


In 2004 werd er een samenwerkingscontract tussen de Belgische providers (Telenet, Skynet,) en Justitie ondertekend dat het blokkeren en sluiten van blogs en websites mogelijk moest maken.


Dan was er de zaak Chris Hölsken die het blokkeren van blogs en websites aannemelijk moest maken.


Vervolgens was er het voorstel van justitieminister De Clerck om het e-mail verkeer gedurende twee jaren in de kelders van de Belgische Staatsveiligheid op te slaan.


En tenslotte werkte Minister De Clerck met het federale parket samen aan een ontwerp om blogs en websites op een snelle manier te kunnen blokkeren of te sluiten.


Hoe de situatie in Nederland is, weet ik niet maar ik ben er zeker van dat de ministers van justitie op europees vlak overleggen hoe de persvrijheid en meer bepaald de persvrijheid op het
Internet, verder aan banden kan worden gelegd.

Gepubliceerd op http://madbello.nl/?p=6793&cpage=1#comment-73448
e.a.Répondre