De socialisten maken ons ziek

Publié le par Jan Boeykens


Brief aan de Brusselse PS-volksvertegenwoordigers

EricThomasBxl.PS.nlEen delegatie van de Dienst Hygiëne en een vertegenwoordiger van de Dienst Urbanisatie van Sint-Gillis stelden tijdens hun bezoek van 15 januari 2007 vast dat het achterste gedeelte van het historische huis in de Faiderstraat n°10 te Sint-Gillis, door de waterinfiltratie van maar liefst 6.000 liters water op amper twee jaar tijd, herschapen is tot een onbewoonbaar krot en dat de hele discussie over de aanleg van een terras op niets gebaseerd was gezien de bouwlating voor dit terras reeds 5 jaar geleden verstreken is.

Alhoewel Martine Wille (Parti Socialiste) die plaatsvervangend burgemeester is van Sint-Gillis, in haar brief van 1 februari 2007 aan de door de vrederechter aangestelde immobiliënspecialist-beheerder van het gemeenschappelijk pand, vervolgens schreef dat hij er binnen de kortst mogelijke termijn moest proberen voor te zorgen dat het dak afgeschermd of hersteld werd, gebeurde er echter niets.

De burgemeester maakte ook geen gebruik van het in haar brief vermelde artikel 135 van de 'Nieuwe Gemeentewet' waarop zij zich zogenaamd zou baseren om het dak door middel van een gerechtelijk bevel en op kosten van de eigenaars, te laten afschermen of herstellen indien de beheerder het huis verder zou laten verkrotten.

Het gevolg hiervan is dat er tijdens de afgelopen dagen opnieuw 300 liters water door het dak lekten en dat de bewoners van het getroffen appartement verder geterroriseerd en ziek gemaakt worden.

Na zowat alle Brusselse politici vruchteloos te hebben gecontacteerd en hen erop gewezen te hebben dat het hier om een echte noodtoestand gaat, schreef ik vandaag naar de 26 volksvertegenwoordigers van de Part Socialiste in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.
Veel zal dit waarschijnlijk niet uithalen want de Parti Socialiste in Brussel is één grote familie en iemand die Vlaming is en bovendien geen PS-partijkaart heeft, hoeft zeker niet op de franstalige socialisten die politiek verantwoordelijk zijn voor het Brusselse woonbeleid, te rekenen.

Gisteren kreeg ik nog een vrouw uit Schaerbeek over de vloer die men sinds 1995 uit haar huis probeert weg te pesten. Het aanpalende huis werd in 1995 door een Immobiliënmaatschappij die alle gemeentelijke wetten en bouwreglementen mocht overtreden, tot op de grond afgebroken.
Zonder rekening te houden met de stedebouwkundige reglementen werd er een voor- en achtergevel geplaatst die door enkele flinke balken worden onderstut.
Het huis van de vrouw werd op geen enkele manier tegen waterinfiltratie afgeschermd zodat de muren in het huis, half begonnen weg te rotten.
De vrouw doet nu al meer dan 10 jaar lang beroep op advocaten die er echter niets van weten te bakken maar die haar al wel een klein fortuin hebben gekost.
Ook in haar geval is de relatie van het gemeentebestuur met de immobiliënsector vrij onduidelijk en iedere controle die corruptie en belangenvermenging terzake moet voorkomen, ontbreekt.
Omdat men de vrouw niet uit haar huis kreeg, probeerde men haar tenslotte 'gek' te verklaren maar ook dat lukte niet.

De PS-volksvertegenwoordigers die ik vandaag schreef: Mohamed Azzouzi, Sfia Bouarfa, Michèle Carthe, Mohammadi Chahid, Mohamed Daif, Jacques De Coster, Willy Decourty, Magda De Galan, Amina Sbai Derbaki, Bea Diallo, Ahmed El Ktibi, Nadia El Yousfi, Isabelle Emmery, Julie Fiszman, Véronique Jamoulle, Mohamed Lahlali, Alain Leduc, Madrane Rachid, Anne-Sylvie Mouzon, Emin Ozkara, Olivia Ptito, Souad Razzouk, Mahfoudh Romdhani, Fatiha Saidi, Eric Tomas (voorzitter van het Brussels Parlement, zie foto) en Rudi Vervoort.

Van Mohamed LAHLALI kreeg ik een automatisch antwoordberichtje waarin stond dat hij op 1.12.2006 tot gemeentelijk raadgever van Schaerbeek werd benoemd.

De andere PS-volksvertegenwoordigers bestaan voorlopig alleen maar op papier.

De uitspraak van de Vlaamse minister van Woonbeleid Marino Keulen dat de gemeente de 'architect is van het Woonbeleid', geldt zeker niet voor Brussel en de franstalige socialisten gebruiken het geld van de Vlaamse Gemeenschap waarop zij recht menen te hebben, om de overgebleven Vlamingen uit Brussel te verjagen.

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

http://slaapkamers-met-zwembad.skynetblogs.be/
http://groups.msn.com/woonbeleid-PolitiqueduLogement/bienvenue.msnw/
http://www.droitfondamental.eu/

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article