Madeleine McCann

Publié le par Jan Boeykens


Madeleine McCann: Werkgroep Morkhoven onderzoekt...


Oudersx1.KMcCannDM_468x575Inzake de vermiste Maddie wordt er nu ook een link met een Zwitserse pedo onderzocht die onlangs zelfmoord pleegde.

Het betreft de 67-jarige Hans van Aesch (Urs Hans Von Aesch) die zichzelf in de bossen bij St Gallen in Zwitserland een kogel door zijn hoofd schoot. Van Aesch zou kort daarvoor iemand hebben neergeschoten. Die man ligt nu in het ziekenhuis en de politie hoopt dat als hij bij kennis komt, mogelijk meer informatie over Van Aesch bekend zal worden.

Van Aesch zou ook te maken hebben met de kidnap van een vijfjarig Zwitsers meisje dat erg op Maddie leek.

Het bloed dat deze week in het appartement van de vermiste Maddie in Portugal gevonden is, kan afkomstig zijn van de Zwitserse pedofiel die volgens de Zwitserse politie ten tijde van de kidnap van Maddie in de Algarve was. Interpol onderzoekt de link tussen de verdwijning van Maddie en de zelfmoord van de verdachte kinderontvoerder.

De vzw Werkgroep Morkhoven die in het verleden een reeks pedonetwerken met sukses opdoekte, volgt het onderzoek naar de verdwijning van Maddy aandachtig maar vindt het te vroeg om reeds conclusies te trekken of zich op één enkele piste vast te pinnen.
Enkele Duitse onderzoeksjournalisten probeerden gisteren de Werkgroep Morkhoven in verband met de verdwijning van Maddie te contacteren maar zij moesten vaststellen dat de Werkgroep door één of andere uitzonderlijke telefonische storing gedurende de hele dag onbereikbaar was. De storing werd aan Belgacom gemeld.


Urs Hans Von Aesch.YleniaArsES_468x333Detectives investigating the possibility that Madeleine was taken by a child snatcher who later killed himself are to show her parents a photograph of the dead suspect.

Urs Von Aesch, 67, shot himself in the head and was the prime suspect in the disappearance of five-year-old Swiss girl Ylenia Lenhard, who went missing last week.

The links between Ylenia and Madeleine are striking - they are only a year apart in age, both are blonde and both are of a similar build and height.

It was reported in the Swiss press that detectives in Portugal are to show his photograph to Kate and Gerry McCann after it emerged Von Aesch was on holiday in the Algarve at the beginning of May, when their daughter was snatched.

Police also believe another man, who was earlier gunned down by Von Aesch, could hold the key to solving the mystery.

Detectives are keeping a vigil by the hospital bed of the shot man, hoping he was about to blow the whistle on the child abductor before he was gunned down.

Through Interpol, Swiss police informed colleagues in Spain and Portugal after learning that Von Aesch lived near Alicante and was also on holiday in the Algarve when Madeleine disappeared.

Officers in St Gallen in central Switzerland close to where Ylenia disappeared, have also re-opened files on five other girls who disappeared in the area before Von Aesch moved to Benimantell on the Spanish coast.

His wife who is still in Spain has been questioned by detectives and they are also checking the movements of his Spanish registered white Renault van.

Hans Peter Eugster, a Swiss police spokesman, said: "Because of the similarities in both cases and because Von Aesch lived in Spain we have informed Interpol.

"They in turn have passed on the details to both colleagues in Spain and Portugal and they are looking into reports that Von Aesch was on holiday in the Algarve.

"In our case he is the prime suspect in the disappearance of Ylenia and his body was found near to where some of her belongings were found."

Ylenia was last seen a week ago after she went to her local swimming pool at Appenzell in north east Switzerland.

Hours later a backpack was found in nearby woods at Oberburen which contained her cycling helmet and her scooter was also recovered close by.

Twenty-four hours later in the same woods police discovered the body of Von Aesch who had died from a self-inflicted gunshot to the head.

Daily Mail - 7th August 2007

http://dm.anm.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=473543&in_page_id=1811&in_page_id=1811&expand=true

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
J
Ouders Maddie worden volgens politie niet verdacht


LONDEN - De ouders van de bijna honderd dagen vermiste Madeleine worden er in tegenstelling tot Portugese persberichten niet van verdacht wat met de verdwijning van het vierjarig meisje te maken te hebben.
'De familie wordt niet verdacht', citeerde de Daily Mirror woensdag de Portugese politiewoordvoerder Olegario Sousa. 'Dat is het officiële standpunt'.

De politie in Portugal, die zich anders over de zaak Madeleine zeer op de vlakte houdt, voelde zich na de dramatische speculaties in de pers genoopt tot de verklaring, luidde het in de Daily Mirror. Portugese kranten hadden eerder gespeculeerd dat Madeleine in de vakantiewoning van haar ouders in Praia da Luz door een ongeval of zelfs moord zou zijn omgekomen. Daarbij werd geïmpliceerd dat de ouders, Kate en Gerry McCann, tot de verdachten behoren.

Beiden hadden dit dinsdag in een interview op de BBC teruggewezen. 'Ik ben niet naief', zei de vader van Madeleine. 'Maar de Portugese politie heeft ons bij vele gelegenheden verzekerd, dat ze blijven zoeken naar de levende Madeleine'. Voor de rest zullen we alles doen om met de politie samen te werken en daarbij ook aanvaarden dat wij en onze familieleden steeds opnieuw ondervraagd worden.

De Standaard, woensdag 08 augustus 2007 | Bron: dpa
Répondre
J
E-Jure
Vijverlaan 27
3971 HJ Driebergen-Rijsenburg
Nederland


Geachte Heer,

Het wordt tijd dat jullie de korte informatie over de Werkgroep Morkhoven wat aanpassen en er bijvoorbeeld aan toevoegen dat de Werkgroep Morkhoven zich afvraagt waarom jullie diensten de -volgens een rapport van de federale politie- 88.000 misbruikte kinderen in de kinderpornozaak Zandvoort nog altijd niet geidentificeerd hebben terwijl jullie nalieten om de kindermisbruikers en kinderproducenten in deze zaak op te sporen.
Dat is nu al bijna 10 jaar dat jullie niets rond deze zaak gedaan hebben maar als er een kind zoals Maddy McCann verdwijnt, dan zijn jullie de eersten om te roepen dat jullie een 'ernstig spoor' hebben gevonden en de zaak 'serieus onderzoeken'.
Schijnheiliger kan het niet !

Jan Boeykens
Voorzitter Werkgroep Morkhoven

Ter informatie van de lezers:
EJure-internetportal noemt zich een 'onafhankelijk praktisch-juridisch informatiepunt voor de informatiesamenleving en platform voor beleidsontwikkeling' en werd opgericht door de Tweede Kamer en de Nederlandse Minister van Justitie.
Répondre