Maddie McCann: doofpot

Publié le par Jan Boeykens


Madeleine McCann werd ook in Eksel gezien !

2.1142674004roosjeEksel.3bce326f-40c0-43e0-8923-756a7183e46f

Brussel, 15 augustus 2007 - In de zaak van de verdwenen Maddie was er naast de 'ophefmakende' getuigenis van de kinderpsychotherapeute in Tongeren, ook nog de getuigenis van een bloemiste in Eksel waarin enkel de krant ‘Het Belang van Limburg’ geinteresseerd was.
Het is met dergelijke berichten dat de Belgische overheid en Child Focus willen verdoezelen hoe zij de kinderpornozaak Zandvoort met de tientallen kindermisbruikers die nooit werden opgespoord, in de doofpot stopte.

---------------

Bloemiste meent vermiste Maddie gezien te hebben in Eksel

In bloemenwinkel Doornroosje in Eksel menen een klant en de eigenares het in Portugal verdwenen Britse meisje Maddie herkend te hebben.Via Child Focus werd de lokale politie en het parket van Hasselt ingeschakeld.
Momenteel ontbreekt nog elk bewijs dat het hier inderdaad om de verdwenen kleuter gaat.Jessica Beem heeft een foto van Maddie in haar winkel hangen sinds ze het meisje meent gezien te hebben.
Is Maddie McCann in Eksel geweest? Een klant en de eigenares van de plaatselijke bloemenwinkel zijn er alvast van overtuigd. Precies twee weken geleden was een kleuter die verdacht veel leek op het verdwenen meisje samen met een man de winkel binnengestapt. Ze kochten enkele roosjes en vertrokken opnieuw. “Op dat ogenblik had ik niks in de gaten”, begint bloemiste Jessica Beem van Doornroosje.
“Maar een paar dagen later kwam een klant de winkel binnengelopen. Hij had al een paar nachten niet geslapen omdat hij meende Maddie gezien te hebben. Eerst had hij de wijkagent aangesproken. En die had hem geadviseerd om met mij te komen praten.” Tijdens dat gesprek begon Jessica Beem ook te twijfelen. “Het was een woensdagvoormiddag. Toch een tijdstip waarop een meisje van die leeftijd normaal op school zit. En wat me vooral is bijgebleven, is de reactie van dat kind. Ik spreek elke kind dat hier binnenkomt aan. Ook toen. Ik zei dat het mooie bloemen waren voor haar mama. Maar het kind reageerde niet. Ook op andere vragen, kreeg ik geen antwoord. En die blik, ze keek echt droevig uit haar ogen.”
De vrouw ging meteen de foto van het verdwenen meisje op internet opzoeken. “Ze lijkt er echt op. Alleen is het haar van het kind dat hier was, iets lichter.”
Over de man die het meisje vergezelde, kan de bloemiste niet veel vertellen. “Het was een man midden veertig met een normaal uiterlijk. Een kort geschoren coupe en deftig gekleed, niks opvallends. Hij sprak degelijk Nederlands”, herinnert ze zich. Of het hier echt om Maddie ging, is niet bevestigd.
“Maar ik heb mijn plicht gedaan. Anders zou dat aan mij zijn blijven knagen.”

De oproep vanuit Eksel is zeker niet de enige die bij Child Focus is binnengekomen. “Dagelijks krijgen we minstens één telefoontje van Belgen die Maddie menen herkend te hebben. Telkens brengen wij de plaatselijke politie op de hoogte, zij voeren dan het onderzoek”, verduidelijkt Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus. Tot nu toe zonder resultaat.
“De mensen die bellen, handelen in eer en geweten. Daar zijn we van overtuigd. Maar tot nu toe is er geen concrete aanwijzing dat die meldingen op waarheid berusten. Er is geen enkele aanwijzing dat Maddie zich in Noord-Europa bevindt.”

Het is inmiddels al 34 dagen geleden dat de Engelse kleuter werd meegenomen uit een Portugees vakantiehuis. Haar ouders reizen momenteel Europa af op zoek naar hun dochter.

Het Belang van Limburg 6/06/07
http://www.hbvl.be/Limburg/3940/artikel.asp?art=%7BF856A073-2AF4-4567-8F01-8D6372F02730%7D

Publié dans Other languages

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article